Документи

    Обръщение на Св. Синод на БПЦ по повод смъртните присъди в Либия

Да възтържествува божествената правда


На светлия български празник Гергьовден бе разпространена страшната вест за произнесената смъртна присъда над българските медицински сестри в Либия.
След дългогодишно мъчително очакване в затворнически режим, след положените усилия на държавници, общественици, адвокати и специалисти, след широката подкрепа на редица държави и църкви за подпомагане благополучното разрешаване на породения тежък проблем и признаване невинността на българските медицински служители, след усиленото поддържане на добра надежда за проява на справедливост от страна на либийските съдебни и държавни органи станахме свидетели на едно ужасно решение, което силно смути и дълбоко огорчи човешката ни съвест.
„Надеждата не посрамя” (Рим. 5:5), съветва светият апостол. Призоваваме всички български свещенослужители в страната и чужбина да продължат с усърдие молебните служби към Всеблагия Бог за спасяването на българските медици от тъмничното заключение и благополучното им завръщане в Родината, защото „невъзможното за човеците е възможно за Бога” (Лука. 18:27).
Св. Синод призовава всички, които могат да защитят драгоценния Божи дар - живота на нашите многострадални съотечественици, да изпълнят с чест своя хуманен дълг, за да възтържествува божествената правда и милосърдие.


Църковен вестник
Духовна култура
Архив по автори
Архив по броеве

E-книги

Книга за гости
Връзки
За нас...
                     

 Tази страница е част от архив, който вече не се поддържа!
Заповядайте в новия православен портал Двери БГ!