Църковен вестник
 
 
 
 
В начало бе Словото Православието

 Е-КНИГИ:


 


ФОРУМ КЪМ ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТИТЕ "В НАЧАЛО БЕШЕ СЛОВОТО" И "ЦЪРКОВЕН ВЕСТНИК"


Правила за участие във форума

Правила за регистрация

   Форумът е публичен, всеки може да чете съобщенията в него, може да се регистрира напълно свободно и да участва в дискусиите.

   Внимание! За да участвате в дискусиите, като създавате нови теми или отговаряте на вече започнати, трябва да се регистрирате в потребителската група "В начало беше Словото". Тези условия са необходими, за да се избегне възможността анонимни или нерегистрирани посетители да злоупотребяват с форума.

Изисквания към потребителите

   Приемате да не пишете никакъв груб, самоцелно провокативен, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран или всякакъв друг материал, който нарушава законите и проповядва анархизъм или агресия. Такова поведение може да доведе до незабавното и постоянното Ви изгонване от форумите (както и уведомяване на Вашия доставчик). IP-адресите, от които са направени всички съобщения, се записват и в такива случаи могат да бъдат използвани. Приемате, че уебмастерът, администраторите и модераторите на този форум имат право да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно.

Форумът е модериран

   Имайте предвид, че съдържанието на дискусиите е строго специализирано и е обвързано пряко с тематиката на конкретния форум. В този смисъл, всеки текст, който не се отнася пряко до разискването на проблемите, залегнали в съответните теми, ще се изтрива от администраторите без предупреждение. Въпреки че администраторите и модераторите на този форум ще се опитат да премахнат или да променят възможно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че всички съобщения в тези форуми изразяват личното мнение на авторите им, а не - на администраторите, модераторите или уебмастера (като изключим съобщенията, пуснати от тези лица).


Правила за защита на конфиденциалната информация

   Уебмастърът, администраторите и модераторите ще напраят всичко възможно, да защитят въведената от вас информация и няма да я предоставят на трети лица без вашето одобрение, но те не могат да бъдат отговорни за всякакви злонамерени атаки, които могат да доведат до разкриване на данните.

   Паролата и акаунта ви за достъп са защитени с помощта на съвременни алгоритми за кодиране, дори администратора на системата няма достъп до паролата Ви. Никой, обаче не може да Ви защити, в случай че предоставяте паролата си на трети лица, или влизате в на множество места в Интернет с една и съща парола.

   Тази форумна система използва cookies, за да записва информация на Вашия компютър. Тези cookies не съдържат никаква информация за Вас; използват се само за да подобрят функционалността на форумите. Адресът ви се използва само за потвърждение на детайлите по регистрацията и паролата

Отговори на най-често задаваните въпроси относно форума:

В кои случаи трябва да се регистрирам във форума и как става това?

   Регистрацията е необходима единствено за да се пишат съобщения във форума. Регистрацията е свободна, но не е автоматична, всички потребители първо се преглеждат и одобряват. Това се наложи поради зачестилите напоследък злоупотреби от недобронамерени посетители, които недобросъвестно и нееднократно спамваха форума никому ненужни текстове, издаващи преди всичко нездрава мисъл.

   Всеки, който иска да участва в дискусиите, трябва първо да има регистрация. Анонимните потребители могат само да четат. За да се регистрирате, трябва да направите следното.

   1. Направете регистрация и попълнете личните си данни.

   2. Освен задължителната регистрация, трябва да подадете заявка за членство в потребителската група "В начало беше Словото". За целта отидете на менюто "Usergroups", изберете въпросната група и изпратете заявка за членство. Възможно е да не ви бъде отговорено веднага, тъй като заявките се одобряват от администратор.

   3. При всяко посещение на форума, трябва да влизате с името и избраната от вас парола

   Тези мерки са взети, единствено и само за да гарантират спокойствието на участниците във форумите, и са необходими за улесняването на контрола, ако се установи, че отново недобросъвестни лица се опитват да злоупотребяват с нашето гостоприемство

Наскоро зададох въпрос във форума. Как следва да се отнасям към отговорите, които ще получа?

   Следва да се отнасяте по същия начин, както ако зададете въпроси на православни християни от вашата енория – отговорите биха могли да ви помогнат и насочат, но е възможно да съдържат и грешки, защото изразяват личното мнение на техните автори.

Бих искал да се регистрирам в форума, като използвам псевдоним, без да указвам истинското си име. Разрешено ли е това?

   Адресът на електронната поща трябва да е задължително коректен. Имате свобода да изберете каквото желаете потребителско име. Повечето от потребителите предпочитат да използват истинските си имена вместо псевдоними. Няма да представлява технически проблем дори, ако идентификаторите съдържат имена на кирилица и интервали.

Забелязах, че някои от участниците си имат снимка, която се появява вляво от съобщенията им. Как мога и аз да си прибавя снимка, за да ме “виждат” другите участници?

   След като се регистрирате успешно във форума, можете да попълните поле, указващо URL-то на вашата снимка. Тя трябва да не надхвърля определена големина. Ако нямате собствен сайт в Интернет, в който да сложите снимката, и/или ако нямате възможност да я обработите по подходящ начин, можете да ни я изпратите в произволен вид по електронната поща на адрес synweb@bglink.net – ние ще обработим, ще я сложим в определена “скрита” директория на нашия сайт и ще ви изпратим директно URL-то, което следва да попълните. Не се притеснявайте да ни помолите за подобна дребна услуга, това няма да ни затрудни.

Аз съм духовно лице и бих желал да участвам в този форум. Необходимо ли е да направя нещо?

   Потребителите на форума се отнасят с особено уважение към духовните лица. Не забравяйте да попълните сана си в потребителския си профил, за да могат да го виждат участниците. Винаги сте добре дошъл в нашия форум! Ако смятате, че имате и възможност да мисионерствате в Интернет (съответно можете да отделите малко време за по-сериозни ангажименти), задължително вземете лично благословение от епископа си, пред когото имате и отговорности, свързани с Вашата енория. Запознайте се добре с участниците във форума – уважавайте факта, че повечето от тях са катехезирани православни християни и имат собствени духовни наставници. Повечето от тях осъзнават много добре, че православният християнин е длъжен да мисионерства не само с думите, но и с живота си. Възможно е във форума да има и посетители, които все още се колебаят във вярата и не са кръстени, проявете към тях особено внимание и такт. Вашата помощ ще бъде от голяма полза!

Мога ли да чета съобщенията, без да приемам правилата на форума и без да се регистрирам?

   Да.

Защо форумът се нарича “В начало беше Словото”?

   “В начало беше Словото” е проект на Никола Антонов, уважаван сътрудник на “Църковен вестник”. Форумът му успя да се утвърди в Интернет през последните няколко години. Тъй като форумът е “модериран” (с други думи, в него се изискват и поддържат качествени разговори), съвсем естествено обмяната на съобщения е с по ниска степен на интензивност. Не е необходимо да се създават много, алтернативни форуми, които да разпръскват и без това ограничения брой потребители, готови да водят сериозен диалог.

Препечатване или mirror-ване на части от този сайт - само след изричното разрешение на Синодално издателство

Помогнете за бъдещата разработка на този сайт:
[контакт с редакцията]  [контакт с webmaster-a]


Хостинг - предоставен от xenturia.com.


Информация по електронната поща при новопостъпили броеве на вестника

  • Записване в листата
  • Отписване от листата


  • (c) 2001, 2002, 2003, 2004 БПЦ, Синодално Издателство.

    НАВИГАТОР
    (по азбучен ред)

    Амвон
     Богослужение
     Вяра и Църква
     Християнски
      живот
     Празници
       Господски
       Богородични
     Синодални
      послания
    Аскетика
     Молитва
     Монашество
     Пост
     Старчество
    Богословие
     
    Академични
      новини
     
    Гласът на
      Светите Отци
    Документи
     Актуални
     Исторически
    Житие
     Агиология
     Български
      новомъченици
    Инославие
      и иноверие
     Астрология
     Арменска
      църква
     Зилотизъм
     Икуменизъм
     Ислям
     Католицизъм
     Ню ейдж
     Окултизъм
     Прераждане
     Протестантство
     Религиозна
      толерантност
     Секти и култове
    Интервю
    Коментари
    Култура
     Изложби
     Църковно
       изкуство
    Лични
     Разкази
     Есета
    Личност и
    семейство

     Децата в
      Църквата
     Мъжът и жената
      в Църквата
     Отношение към
      смъртта
     Третият пол?
    Медицина и
      биоетика

     Аборти
     Генетика,
      клониране
     Евтаназия
     Психични
      заболявания
     Трансплантация
      на органи
     Химическа
      зависимост
     Хомеопатия
    Новини
     Oт страната
     От чужбина
    Православието
      по света
     БПЦ в чужбина
    Полемика
    Поклоннически
      пътувания
    Ретро
    Свети тайнства
     Кръщение
     Миропомазване
     Изповед
      Детска
     Свето Причастие
     Брак
     Маслосвет
     Свещенство
    Църковна
       история

     История на БПЦ
     Храмове и
       енории
    Хиротонии
    Църква
      и общество
     Глобализация
      Митове
     Интернет
      Връзки
     Политика
      Войни
      Разколи
     Училище,
      образование
     Медии
     Социална
      дейност
    Чекмедже на
      редактора
    Читателски писма
    Юбилеи