Новини

Завършване на учебната година в Софийската духовна семинария


На 29 юни, деня на първоапостолите Петър и Павел, по традиция бяха раздадени дипломите на абитуриентите на Софийската духовна семинария.
През тази година духовното училище завършиха 26 ученици от редовния курс и 32 от паралелния.
Св. Литургия на празника отслужи Негово Високопреосвещенство Американски, Австралийски и Канадски митрополит Йосиф в съслужение с гостуващи по покана на митрополита свещеници от Българската епархия в Америка и Канада и храмовото духовенство на Софийската семинария.
Със слово към семинаристите и богомолците в храма се обърна митрополит Йосиф. Той насочи вниманието им върху призванието на младежите, които се готвят за служение на Църквата.
Негово Високопреосвещенство пожела на бъдещите свещеници да се съсредоточат върху личната си мисия и винаги да търсят и изпълняват Божията воля. Само така всеки от тях може да допринесе за развитието на Църквата ни. Не съществува проблем, който да не може да бъде преодолян с усилията на тези, които обичат и работят за възраждането на БПЦ. Митрополитът наблегна на факта, че градивната позиция на църковнослужителите е да се предадат в Божиите ръце и да дадат всичко от себе си за Църквата и пасомите си.
Митрополит Йосиф изрази задоволството си от многото причастници и богомолци в храма. Той отбеляза, че св. Литургия е центърът на християнския живот и богослужение.
След това Негово Високопреосвещенство даде думата за поздравления на гостуващите у нас свещенослужители от Българската епархия в Америка и Канада. Те споделиха радостта си от посещението си в България и от духовните преживявания в родните ни манастири. Гостите поздравиха завършващите ученици и им пожелаха спасително служение.
С приветствие към абитуриентите се обърна и ректорът на Софийската духовна семинария Негово Високопреподобие архимандрит Сионий.
Митрополит Йосиф лично раздаде дипломите на завършилите семинаристи.


Църковен вестник
Духовна култура
Архив по автори
Архив по броеве

E-книги

Книга за гости
Връзки
За нас...
         ЦВ            

 Tази страница е част от архив, който вече не се поддържа!
Заповядайте в новия православен портал Двери БГ!