Църква и общество: Интернет и технологии

Две години "Църковен вестник" в Интернет


Сайтът ни отпразнува втората си годишнина в Интернет с обновен дизайн. Променена е цялата система за навигация, всички ресурси са преместени на сървър с добра видимост от чужбина. Дизайнът на множеството подпроекти е унифициран. Премахнати са фреймовете и по този начин се улеснява достъпът на слепите потребители до страницата на „Църковен вестник”.
През последната година средният брой потребители дневно се е удвоил. Профилът по държави, от които е осъществяван достъпът е сходен с този, публикуван в бр. 5/2003. Сред най-популярните словосъчетания, чрез които външните потребители са попаднали на страницата през последния месец, могат да се изброят: „Библия”, „Българска православна църква”, „култура”, „книги”, „издателство”, „есета”, „автори”, „клониране”, „рецепти”, „връзки”, „вестник”, „притчи”.
Цялата информация в страницата вече е систематизирана по рубрики. Можете да влезете в тях с помощта на новото меню „навигатор” или директно от имената на разделите в индекса. В „навигатора” могат да бъдат включени и статии на външни сайтове.
В главното меню могат да се забележат две нови опции - „Форум” и „Събития”. Тяхната поява нямаше да е възможна без огромния труд, положен от нашия сътрудник Никола Антонов по неговия проект „В начало беше Словото”. Опцията за публикуване на новини в реално време ще бъде интересна за читателите. Те ще могат лесно и бързо да изпращат репортажи от събития, които да попаднат в Интернет, докато все още са актуални.


Църковен вестник
Духовна култура
Архив по автори
Архив по броеве

E-книги

Книга за гости
Връзки
За нас...
        

Константин Спиров

Виж още: раздел Интернет и ИТ            

 Tази страница е част от архив, който вече не се поддържа!
Заповядайте в новия православен портал Двери БГ!